08/16/11 17:31
(http://www.klassa.bg/)

„Кремиковци“ на печалба от разпродажба на активи

56,4 млн. лева е счетоводната печалба на металургичния комбинат „Кремиковци“ за 6-те месеца на тази година, пише в отчета на несъстоятелното предприятие пред Българската фондова борса. До така желания от 20 години насам финансов резултат фирмата стигна не благодарение на пазари, нови собственици и инвеститори, а от... разпродажба на активи.
Дотам се стигна, защото предприятието не може да бъде оздравено и остана единствен изход – всички негови, сгради, земи, съоръжения и складови наличности, да бъдат разпродадени. Така активи за 1,36 млрд. лева бяха изтъргувани за около 332 млн. лева. Излиза, че само от тези операции загубата от балансовата стойност е 1,04 млрд. лева.
Счетоводната печалба пък идва от факта, че издръжката на предприятието, което реално няма дейност, не струва много. В нея вече не влизат разходи за електроенергия, вода, природен газ, кокс, желязна руда, работни заплати и други. Заради това, макар да се спазаряват имоти, които струват милиард лева само за 332 млн. лева, компанията отчита печалба, но само счетоводна.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване