08/16/11 17:15
(http://www.klassa.bg/)

Русия ще е страна-партньор на техническия панаир в Пловдив

На Есенния технически панаир в Пловдив държава-партньор ще бъде Русия. Фирмите проявяват засилен интерес към изложението, което ще се проведе от 26 септември до 1 октомври. Зелените технологии и чистата енергия ще бъдат акцентите на предстоящия панаир, чието мото е “Нов живот. Нови технологии“. Традиционни ще бъдат и съпътстващите изложби - „Акватех“, „Аутотех“, „Елтех“,“Енеко“, „Инфотех“, „Интермин експо“, „Машиностроене“, както и Автомобилния салон. В миналогодишното издание на изложението участваха близо 1600 фирми от над 40 държави. Бяха показани над 70 новости, твърдят организаторите, които очакват през 2011 г. тази статистика да бъде подобрена.
Хит тази година се очертава да бъдат керемидите, които снабдяват дома с енергия от слънцето. Техният фотоволтаичен вариант ще бъде показан за първи път у нас от българската фирма „Ви Джи Еф“. На същия щанд посетителите ще видят покривни конструкции, при които соларните панели са вградени в битум и силиций. Така цялата повърхност на покрива действа като малка електроцентрала, без да се пробива хидроизолацията и да се загрозява архитектурният облик на сградата. Революционното изобретение ще бъде експонирано в изложбата „Енеко“, уточниха от пресцентъра на панаира. Новост за нашия пазар са и биогазовите инсталации на германската фирма „Бинова“, които дават 10%-15% по-високи добиви на газ с по-добро качество в сравнение с традиционните технологии.
Новост от европейски мащаб ще бъде оборудването за изграждане на фотоволтаични централи, което ще презентира в рамките на изложбата „Елтех“ българската фирма „Електрогец“. С разработка на покривна подконструкция, която се монтира без допълнително окачване и пробиване, идва на панаира „Грийн Енерджи 3000 – България“. Цялостно изграждане на ниско енергийни къщи предлага кооперация „Идопс“ от Словакия в рамките на „Стройтех“. Дебют на есенния панаир ще направят и енергоспестяващи устройства за икономисване на 40% от тока за офиси, хотели и домове, производство на фирма „Тайм-СМ“. Световна новост е изделието на българската фирма „Майк“, което понижава разходите на гориво на автомобили и моторни лодки с 30-50%.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване