08/16/11 17:39
(http://www.klassa.bg/)

ЦСКА продава Спас Делев след двубоите със "Стяуа"

Отборът на ЦСКА ще разглежда евентуални оферти за продажба на звездата си Спас Делев едва след двата двубоя на тима от квалификациите за влизане в групите на Лига Европа срещу румънския гранд „Стяуа“. Това обявиха от стадион „Българска армия“ веднага след вчерашното занимание на отбора. Въпреки че и в момента в офиса на „червените“ има актуални оферти за Спас Делев, клубното ръководство не бърза с разглеждането им, а предвидливо изчаква изхода на сблъсъка със „Стяуа“. Този ход е много логичен, тъй като при евентуален успех или много добро представяне на бързоногото крило в двата двубоя цената му ще се покачи и от ЦСКА ще могат да приберат повече пари за него.
Последното най-актуално име, с което беше свързан Спас Делев, е това на полския „Висла“ (Краков). Клубът, в който се състезава друг българин – Цветан Генков, е готов да плати исканите от ЦСКА 2 млн. евро за правата на Делев и по този начин да го направи най-скъпия трансфер в историята на клуба. „Армейците“ обаче все още не са разгледали офертата и са я отложили за след седмица. Освен това за нисичкия ас са питали клубове от Франция, Холандия, Турция и Русия.
И докато слуховете за евентуален трансфер на Спас Делев не стихват, старши треньорът на ЦСКА Милен Радуканов съвсем изненадващо си осигури услугите на нов футболист. Става въпрос за бранителя на „Локомотив“ (Пловдив) Пламен Крачунов. Сделката е на стойност 200 000 евро и ще бъде изплатена на един транш. По този показател защитникът се превръща във втория най-скъпо продаден футболист на „смърфовете", откакто собственик на клуба е Константин Динев, след трансфера на Гара Дембеле в „Левски“.
В същото време президентът на „Локомотив“ (Пловдив) Христо Бонев изрази задоволство от трансфера на бранителя в ЦСКА. „Много съм щастлив за Крачунов. Момчето има талант и съм сигурен, че няма да спре в ЦСКА. Един ден ще го гледаме в силен западен клуб“, заяви Бонев и допълни, че с парите от продажбата на футболисти ще бъдат изградени няколко допълнителни игрища на „Лаута“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване