08/17/11 17:58
(http://www.klassa.bg/)

За Лечков децентрализацията ще е приоритет

Мисля, че е необходима генерална реформа в местното самоуправление и нейна цел трябва да е децентрализацията, но тя няма да стане от днес за утре. Това заяви в интервю за агенция „Фокус“ кметът на Сливен Йордан Лечков, който във вторник получи подкрепата на ГЕРБ, за да кандидатства за трети мандат.
Когато става дума за силна местна власт, когато говорим за реформи - трябва всички да гледаме в една посока – това ще рече управляващи, опозиция, да бъдем конструктивни и в критиките си, смята Лечков. По думите му през годините всички ние сме пропуснали тези моменти да бъдем добронамерени в интерес на бъдещите поколения.
Въпреки негативите, които получих напоследък, очаквам хората да си потвърдят вота, както го потвърдиха и на предните избори, прогнозира Йордан Лечков. Градоначалникът изтъкна, че няма от какво да се срамува, защото е бил проверен щателно от всички институции, които са отговорни за работата и дейностите на местната власт - Сметната палата, Държавната финансова инспекция, НАП. Лечков допълни, че 7 млн. лв. от парите, определени за завършване на водния цикъл на Сливен, ще бъдат преразпределени за други дейности. Както е известно, този проект бе спрян след множество публикации в местни и национални медии за злоупотреби с европейски и общински средства. Сега проектът за водния цикъл трябва да се изготви наново. Кметът е оптимист, че след 6-7 месеца работата по ВиК мрежата ще продължи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване