08/17/11 11:28
(http://radiomilena.com/)

Над 500 бургазлии се забавляваха на Втората динена олимпиада

Паркът в ж.к „Славейков“ в Бургас се превърна в мини олимпийски стадион за малки и големи. Над 500 човека се събраха за втората Динена олимпиада. Празникът се организира от куб “Славейков” към Гражданско сдружение ГЕРБ. Мотото на инициативата е “Дините от нас – игрите от вас”.
Производители на любеници от село Извор бяха осигурили тон и половина от сладкия плод за празника. Както децата, така родителите взеха активно участие в интересните “олимпийски” игри, а компетентно жури оценяваше участниците в състезанията за най-красив динен фенер и най-добра рисунка на тема “Мама, татко, аз и динята”. Спортният хъс и на моменти жестоката конкуренция не помрачиха на доброто настроение и всички искрено се забавляваха. Татковци носеха пълни чували с „олимпийския“ плод на гръб, като първенеца си отнесе трофея у дома. Майките се надпреварваха в състезание, чиято цел бе да отключат катинарчета сложени на мрежи пълни с дини. Победителката също отнесе завоеванието си у дома. Съвместните състезания за деца и родители предизвикаха голям интерес сред гостите. Някои изработиха най-красивите фенери, а  други хапваха от сочния плод заедно със своите малчугани.
При голям интерес премина състезанието  карвинг -  красиви шедьоври върху дини. Демонстрациите на техниката  се правеше специална шатра. След оспорвана битка бе обявен и победителят в конкурс за най-тежката, най-сладката и най-тънкокората диня. Той е от село Извор и получи машина за пръскане и чадър за плаж, тъй като според “герберите” от Славейков той вече си е заслужил почивката, след като е добил толкова добра реколта. Наградата му бе връчена от миналогодишния победител Владо Стоянов, който пък в началото откри състезанието с разрязване на голяма и сочна диня.
Гости на втората олимпиада бяха народният представител от ПП ГЕРБ Иван Вълков, зам.-областният управител на Бургас Златина Дукова, общинският съветник от ПП ГЕРБ Димитър Людиев, както  и директорът на Дирекция „Образование“ в община Бургас Веселина Таралова.
С много дини, много усмивки, игри и награди ще бъде запомнена и Втората Динена олимпиада. От клуб “Славейков” към Гражданско  сдружение ГЕРБ почистиха детската площадка и района около нея след финала на диненото забавление.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване