08/17/11 22:17
(http://e-vestnik.bg/)

Новото българско списание 220 страници - BIOGRAPH

Корицата на новото списание.

Ново българско луксозно списание излиза на пазара на цена 5 лв. от петък, 19 август. Заглавието е BIOGRAPH, което от английски не се превежда буквално като биограф на български. Основното значение на думата е прожекционна киномашина, каквато е използвана в зората на киното. Но акцентът в новото списание са личностите.

Списанието показва оригинални и редки фотографии на Тодор Живков и Ванга, чиито едновековни юбилеи се отбелязват тези дни. На двамата са посветени подобаващи статии, също и на Фидел Кастро, който през август 2011-а навърши 85, публикувани са неизвестни факти за голямата любов в живота на Иван Вазов и на кралицата от Балчишкия дворец Мария Румънска.

Една от основните теми е сагата „Кръстникът” 40 години по-късно, с невиждани досега фотографии, и паралели с днешната гангстерска действителност. Списанието разкрива нови детайли от противоречивата личност на застреляния преди 6 години бос на ВИС-2 Георги Илиев.

Страници от списанието.

Новото списание е пълно предимно с истории от живота на известни личности, очерци, интервюта, репортажи и други четива. На корицата на новото издание е Марлон Брандо в емблематичен кадър от филма “Кръстникът”.

В 228-те страници на списанието има още истории за журналистките, удържали лична победа в сблъсъка с тукашната мафия; за обезумелия масов убиец от Студентски град, вдъхновил се за екзекуциите си от филма на Франсис Форд Копола.

Очерци за милиардера Джордж Сорос, за българската естрадна легенда Емил Димитров и за певицата с драматична съдба Маргарита Димитрова, както и интервю с Васил Найденов, който на 3 септември празнува 61-ия си рожден ден, са сред другите силни материали в лъскавото списание.

Издатели на списанието са Мартин Радославов и Димитър Златков. Между авторите в първия брой личат имената на Люба Кулезич, актрисата Касиел Ноа Ашер, писателите Людмила Филипова и Тома Марков и журналистите Люблена Папазова, Иван Георгиев и Светльо Дукадинов.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване