08/18/11 18:06
(http://www.klassa.bg/)

И Съюзът на комунистите поиска „Бузлуджа“

Съюзът на комунистите в България се самоопредели като автентичния собственик на паметника на връх Бузлуджа и пожела да наеме монумента от държавата. Това обявиха вчера от съюза в специално писмо до премиера Бойко Борисов и до областния управител на Стара Загора Йордан Николов. Само преди две седмици БСП също поиска министър-председателят да им прехвърли собствеността върху паметника. „Държавата ще прехвърли собствеността на Дом-паметника „Бузлуджа" на БСП, ако от там поискат това“, обеща премиерът в началото на август. Тогава той допълни, че осветяването на петолъчката край паметника въпреки забраната на областния управител показва „какво представлява партията им“.
Сега в писмото си до Бойко Борисов и Йордан Николов от Съюза на комунистите пишат, че „с акта на преименуването си от 1990 г. БСП си присвои историята, символите и електоралното пространство на левите сили в България. С това свое действие БСП успя да въведе и да поддържа в заблуда левите сили, че тя има монопол над левите идеи в България."
Според авторите на писмото „по смисъла на закона и морала такова деяние се квалифицира като измама". Те твърдят, че с „редица свои актове“ социалистите прокараха „конституция, програма и закони, с които защитава свои групови и корпоративни интереси".
От Съюза на комунистите в България смятат, че ако бъде предоставен Домът паметник на Бузлуджа на БСП, това ще й даде възможност да продължава да държи в заблуда левите избиратели. Те настояват да им бъде предоставен паметникът "под наем срещу поддръжка, ремонт и възстановяване".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване