08/18/11 18:00
(http://www.klassa.bg/)

Мария Капон: Танов отваря пътя на дрогата

Ако премиерът Бойко Борисов застане зад т.нар. реформа в Агенция „Митници“ и зад гърба на Ваньо Танов, ще считаме, че той е солидарно отговорен за всеки килограм дрога, минал през нашите граници и за всяко почернено семейство. Това заяви лидерът на Единната народна партия Мария Капон вчера. Хората на ЕНП са изпратили открито писмо до министър-председателя, в което му обясняват, че са силно притеснени от структурната реформа в митниците и по-специално в частта „Противодействие на наркотрафика“. Според тях се подготвял опит секторът на противодействие на наркотрафика да бъде претопен и да се слее напълно със сектора на митническото разследване и разузнаване.
„С тази стъпка отговорността се размива, а вероятността за изтичане на информация към престъпните среди нараства пропорционално на увеличения брой митнически служители, които ще могат да работят с тази информация след т.нар. реформа на г-н Танов“, се казва още в писмото на ЕНП. Според тях трябва да се създаде дирекция за противодействие на наркотрафика, което действие би се подкрепило и от МВР, и от съответните служители на митниците.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване