08/18/11 17:59
(http://www.klassa.bg/)

СГС даде 2 години условно на Красимир Горсов

Софийският градски съд окончателно осъди на 2 години условно Красимир Горсов, баща на пострадалата при предизвиканата от фигуриста Максим Стависки катастрофа, Мануела. Той беше обвинен от прокуратурата, че съзнателно е действал против интересите на дъщеря си, като е изтеглил 132 000 лв. от дарителските й сметки.
СГС измени решението на Софийския районен съд отпреди две години, който даде 2,5 г. условно. Причината е, че сега магистратите откриват доказателства за значително по-малка сума, изтеглена от родителя на Мануела – 73 000 лева, които той трябва да върне на дъщеря си. В решението си те посочват, че Горсов е нямало как да изхарчи 132 000 лв. от сметките на пострадалото момиче. Причината е, че в тях са събрани общо 320 000 лв. от дарения и обезщетението, платено от Максим Стависки, а за лечението й са платени около 250 000 лв. Поради това съдът осъжда Горсов за липсата на разликата между двете суми, за която няма оправдателни документи.„Осъдиха ме, но мисля, че морално съм оправдан. Благодаря на всички, които помогнаха на Мануела. Без тях тя нямаше да се лекува в Израел. Дано сега разберат, че парите са отишли за това, за което трябва“, заяви Горсов пред „Дарик“. По делото не се установява несъмнено за какво точно подсъдимият е изразходвал тази сума, обясняват в мотивите си магистратите. Прокуратурата започна делото след репортаж на bTV, от който ставаше ясно, че Горсов вероятно харчи парите за дъщеря си в казино до Военномедицинската академия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване