08/18/11 18:08
(http://www.klassa.bg/)

София се управлява като ДАНС, твърдят Прошков и Кадиев

Столичната община се управлява в стил "ДАНС" и "МВР", заяви вчера кандидатът за кмет на Синята коалиция Прошко Прошков, който в момента е кмет на район „Лозенец“. Думите му бяха по повод на обявената обществена поръчка за първи модул от информационната система на Столичната община, който ще струва около 3 млн. лева. По думите на Прошков, информационната система не се прави в интерес на гражданите, а за "неефективната общинска администрация".
Срещу тази обществена поръчка се обяви и кандидатът на БСП за столичен кмет Георги Кадиев. Той поиска спирането на процедурата, тъй като вече били платени 3,6 млн. лева през 2008 г. за такава информационна система. Кадиев, който е и общински съветник от левицата, твърди, че преди 3 г. парите били платени на фирма "Аксиор" ООД. Компанията е собственост на съпруга на Стефани Михайлова - бивша съдружничка на председателя на СОС Андрей Иванов и сегашна депутатка от ГЕРБ.
Още двама кандидати за стола на Йорданка Фандъкова критикуваха вчера работата й и координацията между звената в общината. Ангел Джамбазки от ВМРО и Владимир Каролев от НДСВ заявиха, че контролът върху изпълненията на решенията е слабата страна на администрацията.
Това е и тезата на Прошко Прошков, според когото през последните 6 години ГЕРБ управлява София с милиционерски маниер и един експерт в сферата на образованието като Йорданка Фандъкова.
„Класа“ многократно търси вчера по телефона пресаташето на столичния кмет, но не успя да получи отговор на обвиненията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване