08/18/11 16:34
(http://www.klassa.bg/)

Туристическият поток от Русия пак е застрашен

Отново сме на път да отблъснем от дестинация България многобройните и платежоспособни руски туристи, препращайки към близки до нас държави като Турция например. Незнайно защо, макар да не сме член на Шенгенското пространство, въведохме изискванията му за визи, макар и засега без биометрични данни, отбелязва прибързването ни руският сайт за туристическа информация travel.ru.
Една виза за България излиза средно около 54 евро, отбелязва изданието и пресмята годишните приходи само от визи – 31 млн. лева. Това обаче не е всичко, защото преобладаващата част от руски туристи идват тук със самолет, т.е. авиационният бранш, наред с хотелиерите и ресторантьорите, също ще понесе последствията на прибързано въведените „сложни“ визи.
Неслучайно от туристическия бизнес бяха готови да командироват за своя сметка чиновници, които да обработват документите за визи по-бързо. Защото руските туристи са били едва 3,8 на сто от всички у нас през 2010 г., но те очевидно са много важни. А бизнесът, като в цял свят, се бори за пазара си.
И макар пред travel.ru руски експерти да посочват, че нищо не е в състояние да спре туристическия поток от Русия към България, кой знае...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване