08/18/11 18:05
(http://www.klassa.bg/)

Уорлик се разграничи от изказване на Пардю за политическия бабаитлък

Американският посланик Джеймс Уорлик се разграничи от предшественика си Джеймс Пардю, който обяви, че от 2002 г. в България няма никаква промяна на ситуацията, особено в областта на борбата с организираната престъпност, съобщи вчера „Дарик“. В интервю за вестник „Труд” Пардю заяви, че и до момента нито една голяма фигура от престъпния свят и нито един корумпиран държавник не е осъден и наказан.
Джеймс Пардю беше първият американски посланик у нас, който предупреди в секретни грами до Държавния департамент за неефективната борба с бандитизма и за голямата корупция. В интервюто си шест години след като напусна поста си в София, той определи сегашната ситуация в България като „голям политически театър”. „Лидерите ви вдигат много шум, правят се на бабаити по някакъв проблем, но реално не правят нищо - в един момент се обявяват за победители и минават на друга тема”, каза Пардю. Пред „Дарик“ Уорлик заяви, че мнението на Пардю е в качеството му на частен гражданин.
„Нека сега само да кажа, че той е частен гражданин понастоящем и не представя възгледите на американското правителство”, коментира посланик Уорлик.
В разсекретена вчера грама с дата 15 септември 2005 г. друг американски посланик в София - Джон Байърли, нарича настоящия премиер Бойко Борисов „бабаит, облечен в „Армани”, който оглавявал непрекъснато рейтинговите класации благодарение на имиджа си на облечен в модната марка бабаит и близките си връзки с медиите”. Байърли добавя, че това се случвало въпреки неефективността на борбата с организираната престъпност.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване