08/19/11 15:02
(http://www.cross-bg.net/)

Подписани бяха и споразуменията за тематичните фондове "Стипендии“ и "Изследвания" по Българо-швейцарска програма за сътрудничество

София /КРОСС/ Още две споразумения по тематичните фондове на Българо-швейцарската програма за сътрудничество бяха подписани днес. Те са за фондовете "Стипендии“ и "Изследвания". От българска страна документите бяха подписани от министъра по управление на средствата от Европейския съюз и ръководител на Националното координационно звено Томислав Дончев и от министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов. От швейцарска страна подпис под тях сложи посланикът на Конфедерация Швейцария в България г-жа Регина Ешер. С двете споразумения Швейцария предоставя на България средства в размер на 6 милиона швейцарски франка. Тематичен фонд "Стипендии" дава възможност на български студенти и изследователи от институции на висшето образование чрез получаване на стипендии да станат част от Програмата за научен обмен между Швейцария и новите държави-членки на ЕС. Програмата има за цел засилване на научния капацитет на изследователи от новите членки и подпомагане на устойчиви изследователски партньорства между тях и Швейцария. Тематичен фонд "Изследвания“ подпомага съвместни българо- швейцарски изследвания, като дейностите са под формата на съвместни проекти. Изпълнението на дейностите се очаква да стартира до края на месец септември 2011 г.
Източник: Информационна агенция КРОСС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване