08/21/11 17:23
(http://www.klassa.bg/)

Връщат военното обучение в училища и университети

Законът за резерва е готов и ще бъде внесен за обсъждане в Народното събрание веднага след изборите. Това съобщи вчера министърът на отбраната Аню Ангелов при посещението си в лагер "Ивански" край Шумен, който бе предоставен от МО на Организацията на българските скаути. Министърът допълни, че с приемането на закона ще се въведе военното обучение в горната степен на средното образование, като единайсетокласниците и дванайсетокласниците ще го имат като задължително избираем предмет. Освен в средните училища военно обучение ще има и в държавните университети.
Онези от студентите, които желаят да получат военна подготовка, ще
могат да постъпят както в действащата армия, така и в резерва, отбеляза Ангелов. Той допълни, че се очаква Законът за резерва да влезе в сила от 1 януари 2012 година.
Радвам се, че успяхме да ви предоставим този лагер, за да можете всяка година да го използвате за придобиване на умения и качества, каза в приветствието си към скаутите Аню Ангелов. Той увери, че Министерството на отбраната ще продължи да предоставя свои имоти на скаутите в България и да подпомага дейността им.
В подготовката на младежите от международния лагер вчера се включиха военни от подразделението за специални операции на Военноморските сили. Те демонстрираха пред повече от 200 скаути от страната и чужбина техники за самоотбрана и оръжия, които се използват в Българската армия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване