08/21/11 17:20
(http://www.klassa.bg/)

Няма нищо по-различно от нормалната практика

Това лято протича съвсем нормално, няма нищо по-различно от нормалната практика. Нормално е в края на лятото хотелиерите да свалят малко цените. Всеки хотелиер или собственик има собствена политика, която определя сам, и всеки сам си решава какво ще направи. Ако има по-малко клиенти, нормално е да намали цените. Тази година няма промяна и при предлагането на промоционални пакети спрямо миналата година.
Всеки подхожда индивидуално, но аз мисля, че повече от 10-15% намаление на цените или пък включване на допълнителни услуги към сегашните цени винаги води до спад в цените в края на август и началото на септември.
Не можем да кажем като цяло, че летният сезон през 2011 година ще бъде по-успешен. Като нощувки ситуацията в момента със сигурност е малко по-добра, но като приходи, като финансово изражение на предлаганите услуги резултатите са в отрицателно изражение.
Смятам, че този туристически сезон ще бъде успешен, ако запазим приходите на същото ниво от миналата година. Пазарите ни остават същите - германски и английски туристи са основният контингент по Северното Черноморие. Тук тенденцията също не се е променила спрямо миналата година - това са страните, от които идват най-много туристи. Разликата спрямо миналата 2010 година е, че резервираха своята ваканция много по-рано. Естествено, причината беше в това, че така ползваха сериозните ранни намаления.
При българите тенденцията се запазва. Те не се възползваха от ранни записвания и, общо взето, при тях трендът не се променя и остава същият както всяка година. Не виждам българите да резервират по-рано от това, което е било предходните години.
Като цяло не виждам българинът да почива по-активно, те идват по празници или през уикендите. През септември предстоят празнични дни и най-вероятно много ще се възползват от една по-късна почивка. Българите почиват най-много през август и най-вече по Южното Черноморие, както традиционно правят всяка година. Аз не виждам нищо по-различно.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване