08/21/11 17:12
(http://www.klassa.bg/)

Разкъсаха знамето над израелското посолство в Кайро

Египетски демонстрант разкъса вчера израелското знаме, развяващо се над сградата на израелското посолство в Кайро, и го замени с египетско, предаде АФП. Повече от 1000 души се бяха събрали пред посолството, за да протестират срещу смъртта на петима египетски полицаи в четвъртък на египетско-израелската граница. Те бяха убити при израелска контраакция срещу терористи, последвала тяхна атака в Ейлат, при която загинаха 8 души.
Някои от демонстрантите отправяха призиви за експулсиране на израелския посланик от Кайро. Полицията, охраняваща мисията, не се намеси, за да разпръсне протестиращите.
По-рано вчера правителството в Кайро определи като недостатъчни съжаленията, поднесени от Израел за случилото се. Без да потвърждава, че израелски сили са убили войниците, министърът на отбраната на Израел Ехуд Барак нареди съвместно разследване заедно с египетската армия.
Вчера палестински екстремисти отново обстрелваха от позиции в Газа райони в южната част на Израел. От четвъртък до днес от Газа срещу Израел са били изстреляни над 100 ракети и мини. Един човек загина, след като палестинска ракета „Град” избухна в град Ашдод.
В отговор Израел нанесе серия от въздушни удари по обекти в Газа, при които според различни израелски и палестински източници са били убити най-малко 12 палестинци.
Служителите на международните неправителствени организации напускат спешно ивицата Газа, опасявайки се от започването на мащабна израелска операция в анклава, предаде РИА „Новости“, позовавайки се на източник от организациите. В района ще останат служителите на Агенцията на ООН за палестинските бежанци, уточнява агенция „Фокус“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване