08/22/11 18:31
(http://www.klassa.bg/)

Банките изкушават с промоции за повече покупки

В края на летния сезон финансовите институции в страната заливат потребителите с примамливи предложения за кредитиране в различните сегменти. Тази година техните оферти са насочени към стимулиране на потреблението, показа справка на "Класа". Традиционно летният сезон е по-слаб за банките, но в края на август те отново се активизират в борбата да привлекат клиенти. Повече от тях изкушават с оферти, свързани със стимулиране на потреблението и покупките.
Например Банка ДСК пусна предложение по кредитните карти. Финансовата институция дава възможност на всички новоиздадени кредитни карти до края на годината да получат до 5% месечен бонус при пазаруване до края на годината. Клиентите могат да получат и месечни бонуси - 5% за екскурзии, самолетни билети и хотели, 2% в ресторанти и заведения и 1% във всички останали търговски обекти. Банката има и няколко промоции, които изтичат в края на август, по потребителски и жилищни заеми. Пощенска банка също предлага промоции за кредитни карти, като една от тях е специално създадена карта за пазаруване в магазин ИКЕА, който ще отвори врати през септември. Картата предлага както свободно пазаруване в магазина, така и покупки на равни месечни вноски.
От началото на месец август банка „Пиреос“ лансира два нови пакетни продукта - "Пиреос пакет за ежедневно банкиране СТАНДАРТ" и "Пиреос пакет за ежедневно банкиране ПЛЮС". Пакетните услуги включват едновременното ползване на дебитна карта Visa Electron, спестовна сметка „Феър Плей“, интернет банкиране и комунални плащания при преференциални условия. Пакетно предложение имат и от Пощенска банка, като трезорът предлага “Потребителски кредит за обединение на задължения”. Чрез него клиентите имат възможност да обединят задължения си по потребителските си кредити, овърдрафти и други кредитни дългове, отпуснати от други банки, в едно, като на месец плащат само една, с до 30% по-ниска месечна вноска. Преди време Alpha banк също лансира подобен продукт.
Първа инвестиционна банка пък в момента има два промоционални продукта - за потребители и за фирми. Едната кампания е свързана с първия учебен ден и включва отпускането на потребителски кредит “За отличници”.

Има предложения и за бизнеса

Другата промоционална оферта от банката е за продукта „Супер кредит”, който е предназначен специално за микро-, малки и средни предприятия, които имат нужда от допълнителни оборотни средства или планират инвестиции в производствени активи. Появата на подобни продукти потвърждава и стартиралата тенденция отпреди няколко месеца за ръст в търсенето на оборотни средства от бизнеса в страната.
Припомняме, че в средата на юли 5 от българските банки подписаха гаранционни споразумения по линия на инициативата JEREMIE (Обединени европейски ресурси за подкрепа). Така СИБанк, ПроКредит, Райфайзенбанк, Обединена българска банка и УниКредит Булбанк заявиха своята готовност да подпомагат бизнеса в страната. Финансовият инструментът се ръководи в България в рамките на ОП "Конкурентоспособност" от Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ).
Промоционалната кампания за малките и средните предприятия на Райфайзенбанк е с фиксирана лихва за първата година 6,8% в евро и 7,0% в левове. Финансовата институция не е пропуснала и спестяванията – предлага промоция по „Депозит 3+3“ – до 5,50% годишна лихва в лева и до 5,00% годишна лихва в евро – за втория тримесечен период на кредита. Офертата е валидна за новооткрити депозити до края на септември. До 15 септември пък е в сила промоцията по потребителски кредит на Райфайзенбанк с 8,50% фиксирана лихва за първата година.
МКБ Юнионбанк пък внедри нова система, с която банката с точност ще идентифицира потребностите на всеки отделен клиент. Банката ще бъде първата кредитна институция у нас, които ще използва Система за управление на взаимоотношенията с клиенти, или т.нар. Сustomer relationship management (CRM). Софтуерът дава възможност за съставяне на индивидуален клиентски профил на база редица характеристики (като пол, доходи, възраст, предишни ползвани продукти и услуги и др.) и ще посочва най-подходящия кредит или депозит за всеки отделен клиент.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване