08/22/11 15:24
(http://www.klassa.bg/)

Жестоки санкции за убийците на пътя

Проект на Национална стратегия за подобряване на безопасността на движението внесоха вчера в транспортното ведомство Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата и Съюзът на организациите в автомобилния транспорт.. Изграждане на паркинги около магистралите, задължително ползване на коланите в автобусите, подобряване на обучението на водачите на превозни средства са част от предложенията, които трябва да бъдат законодателно облечени. И това със сигурност ще се случи, защото става дума за познати прийоми от европейската практика и всеки нормален човек би подкрепил затягането на режима.
Ефект от по-строгите правила обаче ще има, когато те вървят със съответните санкции. Симптоматично е, че точно вчера, когато проектостратегията беше огласена, смъртоносна катастрофа затвори „Цариградско шосе“. Мотоциклетистът се движел със... 180 км в час. Освен това често пренебрегвал правилата, показа по-късно проверка на полицията.
Ако наказанията са драконовски и освен парични санкции включват и отнемане на превозното средство от нарушителите рецидивисти, вероятно самоубийците на пътя ще станат по-малко. Поне това показва европейската практика.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване