08/22/11 18:35
(http://www.klassa.bg/)

МОСВ удължи срока за екооценката до края на септември

Министерството на околната среда и водите е удължило с още един месец подготвянето на доклада за екологичната оценка на петролопровода „Бургас-Александруполис“, съобщиха вчера пред „Класа“ от ведомството. Документът се изготвя от проектната компания „Транс Болкан пайплайн“ и удължаването е направено по тяхно искане, уточняват от МОСВ. Досега три пъти екоминистерството е отхвърляло предложението за строежа на „Бургас-Александруполис“. Първоначално от ТБП предлагаха петролът да се прехвърля от танкерите на брега чрез буйове, но този вариант бе отхвърлен от МОСВ. Впоследствие от дружеството предложиха разтоварването на суровия нефт да се извършва на пристанище „Росенец“, което вече се концесионира от нефтокомбината „Лукойл Нефтохим Бургас“.
С новата отсрочка МОСВ ще може да разгледа подобрения документ от компанията до края на октомври и да се произнесе дали ще даде зелена светлина за проекта.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване