08/22/11 14:49
(http://www.klassa.bg/)

Мъри и Шарапова триумфираха в Синсинати

Шотландецът Анди Мъри и рускинята Мария Шарапова триумфираха с титлите на тенис турнира в Синсинати, съответно при мъжете и дамите. Световният номер 4 Анди Мъри спечели втората си титла през 2011 година, надигравайки хегемона през сезона до момента Новак Джокович с 6:4, 3:0 и отказ във финала на "Мастърс 1000". Рускинята пък се наложи на финала над Йелена Янкович с 4:6 7:6(3) 6:3.
Джокович записа едва втора загуба (първа на хард) през настоящата кампания и първа във финален двубой. До момента той имаше 9 титли този сезон и 57 победи, а предишният играч, който го бе победил, бе Роджър Федерер в полуфиналите на "Ролан Гарос". Любопитно е, че преди три години двамата пак играха финал в Синсинати и тогава Мъри отново се наложи. Така сърбинът продължава да няма титла на един от най-подходящите за неговия стил на игра големи турнири. С победата си Мъри вече има 7 титли от "Мастърс 1000" сериите. Световният номер 1 Новак Джокович очаква да се възстанови за предстоящия US Open, независимо че бе принуден да се откаже във финалния двубой. Сърбинът спря заради травма в рамото при резултат за Мъри 6:4, 3:0. Надеждите на Ноле са, че до 29 август ще е възстановил силите си. "Добре е, че имам 8 дни до началото на US Open. Мисля, че ще ми бъде достатъчно, за да се подготвя", заяви Джокович. Мария Шарапова спечели турнира при дамите далеч по трудно в решителния мач в щата Охайо. Рускинята триумфира с втора титла за сезона и общо 24-та в своята кариера. След успеха в Синсинати рускинята се изкачи на четвърто място в световната ранглиста и се утвърди като една от фаворитките за спечелване на Откритото първенство на САЩ, което стартира на 29 август.
Само две места пък делят най-добрия български тенисист Григор Димитров от Топ 50 в ранглистата на АТП. Първата победа в турнир от сериите "Мастърс" миналата седмица в Синсинати осигури достатъчно точки на 20-годишния хасковлия, за да се придвижи с четири места нагоре и сега е  52-ри в света. Това беше третият "Мастърс" на Григор, който тази седмица има да защитава 80 точки, спечелени за  титлата на чалънджъра в Женева миналата година. До края на 2011 г. Димитров има да защитава общо 360 точки от всички 861 в актива си.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване