08/22/11 16:11
(http://www.klassa.bg/)

СЕМ ще разгледа документите на Алфа тв

СЕМ ще разгледа документите за регистрацията на Алфа тв – медията на партия „Атака“ в началото на месец септември. Това каза за „Класа“ председателят на регулаторния орган доц. Георги Лозанов.
Процесът на издаването на лицензия на новата медия бе отложен заради пропуски в окомплектоването на документацията.
Към момента върви трескава подготовка за подготовката на успешния старт на Алфа тв, като във финален етап е процесът по набирането на кадри – репортери, оператори, монтажисти. „Класа“ научи, че техниката вече е закупена, а нюзрумът на електронната медия на партия „Атака“ ще се помещава съвсем логично в същата сграда, където е и партийният печатен орган – на площад „Славейков“. Официално бе потвърдена информацията, че програмен директор на Алфа тв категорично ще бъде Ани Илинчева.
Телевизията няма да има реклама и финансиране от рекламодатели, като ще се финансира от партийната субсидия. Засега профилът е информационен, с акцент върху новините и публицистичните предавания, като програмата ще бъде жанрово разнообразна.
Веднага след издаването на лицензията ще бъдат подписани договорите за разпространение по кабелен и сателитен път, като най-вероятно първите, с които ще се преговаря, са „Евроком“ и „Булсатком“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване