08/23/11 18:45
(http://www.klassa.bg/)

Започна европейска акция срещу превишената скорост

Започва европейска акция срещу превишената скорост, съобщиха вчера от МВР. Операцията е организирана от Европейската мрежа на службите "Пътна полиция" в ЕС – TISPOL, и ще продължи до края на седмицата - 28 август. Като част от акцията съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи ще контролират и скоростта в пограничните зони на двете страни. От „Пътна полиция“ предупреждават, че през този период ще бъдат използвани всички технически средства за контрол, както и мобилните и стационарните дигитални камери, фиксиращи нарушенията.
При последната общоевропейска операция за контрол на превишената скорост, проведена между 18 и 24 април у нас, са били регистрирани общо 9023 нарушения. От тях 5221 са били засечени с автоматични технически средства. Виновните водачи бяха санкционирани по Закона за движението по пътищата. От МВР посочват още, че неспазването на ограниченията на скоростта е основен фактор за тежките пътни произшествия и висок брой на загиналите и ранените. В България причината за над 50% от загиналите при катастрофи, които са станали по вина на шофьори, е превишена и несъобразена скорост.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване