08/23/11 16:53
(http://www.klassa.bg/)

Звезди от Холивуд пристигат за премиерата на "Конан Варварина"

Oфициалната БГ премиера на най-скъпата и мащабна 3D продукция, реализирана някога в България - "Конан Варварина" (Conan the Barbarian), ще се състои на 24 август, Утвърденият магнат в разпространението на филми за България, „Тандем филм“, си подаде ръка с най-голямото филмово студио на Балканите, „Ню Бояна“, за да реализират достойното представяне на суперекшъна. „Капитанът на кораба“ на филмовото студио, Дейвид Варод, отново доказа, че е номер 1 в кинопроизводството у нас, и се превръща в личността, допринасяща най-много за българската киноиндустрия и нейния имидж зад граница. Той успя да покани на снимачната площадка в България едни от най-известните холивудски звезди, а бъдещите му смели проекти, засега пазени в тайна, готвят още по-големи изненади.
За „Конан Варварина“ Cinema City в „Мол София“ ще посрещне гости от политическия и културния елит, ВИП персони и светски личности. Очаква се на премиерата да присъства и премиерът Бойко Борисов. По червения килим ще преминат някои от звездите, които се снимаха в продукцията. Режисьорът на Expendables 2 Саймън Уест пристига специално за премиерата. Очакват се и важни гости от Германия. Поради очаквания голям интерес към премиерата обявеното шествие на конници по жълтите павета ще се трансформира в целодневно представяне на екшъна пред самия „Мол София“. Всеки желаещ може да се потопи в атмосферата на холивудския екшън. За блясъка на премиерата принос ще дадат и най-добрите вина, произведени в България - „Едуардо Миролио“, и най-вкусните месни продукти на Димитър Маджаров и уникалният кетъринг на „Ред Девил“, или накратко, един печеливш 3D отбор.
Лентата, чийто бюджет е около 90 млн. долара, е заснета изцяло у нас в срок от три месеца, като освен снимачните декори в Бояна са използвани и локации като Бистрица, Златните мостове, пристанище Каварна, пещерата Проходна и др.
Въпреки факта, че в каста личат имената на звезди като Джейсън Момоа, който нашумя напоследък с хитовия сериал на HBO Game of Thrones, Стивън Ланг ("Аватар"), Рейчъл Никълс, Рон Пърлман, Роуз Макгоуън, участие в актьорския състав имат и доста българи.
Сред тях са Диана Любенова, младият Йоан Карамфилов, Ненчо Илчев, Коцето Калки, Иван Петрушинов, Яна Маринова и дори "Мис Плеймейт 2007" Златка Райкова. Заслуга за крайния резултат и особено за ефектните сцени, наситени с визуалните ефекти на популярното WorldWide FX студио, имат и 28 български каскадьори - два пъти повече от 12-те американци.
Реализацията на римейка на популярния роман на Робърт Хауърд бе поверена на режисьора Маркус Ниспел, известен с работата си над новия "Петък 13". Премиерата в САЩ мина с изключителен успех на 19 август, на същия ден лентата се завъртя и в Испания. Пет дни по-късно тя идва и у нас.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване