08/23/11 18:27
(http://www.klassa.bg/)

Турция иска НАТО да продължи операцията

НАТО ще продължи военната си кампания в Либия до пълното установяване на сигурността в страната, заяви турският външен министър Ахмед Давутоглу, цитиран от Ройтерс.
Той каза на обща пресконференция с председателя на Преходния национален съюз Мустафа Абдел Джалил в Бенгази, че замразените либийски активи трябва да бъдат отпуснати преди края на Рамазана, за да могат либийските граждани да се възползват от тях. "Либийската политическа и териториална цялост трябва да бъде гарантирана", добави Давутоглу. Турция се противопоставяше и на санкциите срещу Либия, и на интервенцията на НАТО след избухването на въстанието през февруари срещу 42-годишната власт на Кадафи. През май обаче Анкара призова полковника да се оттегли и призна бунтовниците за легитимна власт. Давутоглу каза, че е разговарял с американския държавен секретар Хилари Клинтън и с лидерите на 10 европейски държави относно политическата, икономическата и военната подкрепа за Либия по време на преходния период.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване