08/24/11 18:02
(http://www.klassa.bg/)

За "Дондуков" 2 ще се състезават до 27 кандидат-президенти

Окончателните данни показват, че 21 партии и 6 инициативни комитета са се регистрирали за участие в изборите за президент и вицепрезидент, обобщи вчера Бисер Троянов – един от двамата говорители на ЦИК. Троянов допълни, че комисията не е постановила нито един отказ за регистрация на партия или инициативен комитет, с изключение на случая с Али Юзеиров, по който отказ постанови и Върховният административен съд.
Вече е приключила проверката на дирекция ГРАО за подписите в документите на 11 от тези 21 партии, каза Бисер Троянов и допълни, че тези подписки отговарят на изискванията на закона.
В следващите три дни очаквам ГРАО да провери подписите на останалите 10 политически партии”, каза Троянов. В случай че някъде се установят по-малко от изискуемите седем хиляди подписа, ЦИК ще постанови отказ за участие в президентските избори. Троянов информира още, че само един от инициативните комитети е внесъл изисквания от закона депозит от 10 хил. лв.
ЦИК ще възстанови тези депозити само на партиите, коалициите и инициативните комитети, които са получили не по-малко от 1 процент от действителните гласове на национално ниво, допълни говорителят на комисията.
Има още една възможност за политическите партии те да се коалират помежду си най-късно до 2 септември, за което трябва да подадат отделно заявление пред
ЦИК с посочено желание да участват в предизборната надпревара за президентските избори като коалиционни партньори, допълни Бисер Троянов .
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване