08/24/11 15:18
(http://radiomilena.com/)

МВР проверяна изнесена информация в медиите

Във връзка с публикация в национален ежедневник под заглавие «Хотелиери от Слънчев бряг : МВР спи на аванта, а работа не върши” и публикувана част от стенограма от заседание, състояло се на 27.07.2011 г. с участието на представители на Съюза на собствениците – Слънчев бряг и Началникът на Районно управление “Полиция” – Несебър, уточняваме, че изрично разпореждане на Министъра на вътрешните работи – Цветана Цветанов лично Директорът на ОДМВР – Бургас Комисар Милен Димитров извърши проверка на изнесената информация, като резултати са следните :
- Комисар Димитров е изискал аудио-запис от въпросната среща, като е констатирано че такъв не съществува, а с цел протоколиране са водени записки. Същите в последствие са оформени, като протокол – екземпляр от който е даден на участниците в срещата за сведение / протоколът не представлява официален документ, не е подписан от присъствалите или от съставител, както и не е изведен от Съюза на собствениците – Слънчев бряг/. Официално председателката на Съюза на собствениците – Слънчев бряг Елена Иванова заявява, че никой от Съюза не е публикувал или предоставял популяризираната стенограма, от която в обществото се изграждат неправилни внушения за неработещи и пасивни полицейски структури, грижещи се за реда и спокойствието в най-големия курортен комплекс в България – Слънчев бряг.
- След проведени разговори с повечето от участвалите в срещата, е установено, че съдържанието на публикуваната стенограма е частично, непълно и неточно, като в отделни пасажи се стига до изкривяване на информацията. Поясняваме, че полицията не осъществява административно-наказателна дейност, свързана с работата на т.нар. “паяци”. Полицейски патрули съпровождат компетентните контролни органи и съблюдават за опазване на обществения ред, поради констатирани до този момент няколко случая на нападения над работещите с репатриращите машини. Неправилното и некоректното представяне на репликата на Началникът на Районно управление “Полиция” – Несебър по отношение на работещите с “Паяците”, създава погрешно впечатление в обществото, че полицаите се страхуват за собствената си безопасност.
- Тиражираните оценки по отношение резултатността на полицейската работа в Слънчев бряг в цитирана публикация представляван лични мнения на базата на субективни възприятия. В интерес на обективността ще посочим само няколко данни  от административната дейност на полицията :

Показатели до 24.08.2011 г. за цялата 2010 г.
Административно наказателна дейност (съставени АУАН)
По наредбите на Община Несебър 592 бр. 463 бр.
от тях за нарушение на нощната тишина 109 бр. 48 бр.
Задържани лица по чл.63 от ЗМВР 666 лица 463 лица
Заведени  заявителски материали 1 872 2 463

- Във връзка с изказаните мнения, че полицията е невидима и трудно откриваема по алеите на Слънчев бряг, Ви предоставяме информация относно видимото присъствие на униформени полицаи във всеки един момент от денонощието- това са общо 11 патрулни двойки, както следва :
1 – автопатрул
2 – велопатрула
7 – пеши патрула
1 – пеши патрул със служебно куче
Освен тях в к.к. Слънчев бряг работят :
3-ма полицаи, оказващи съдействие на контролните органи с репатриращ автомобил тип „Паяк”
1 – автопатрул КАТ
2 – поста охрана на наказателни паркинги.
1 – автопатрул СОТ
В предвид изложеното се надяваме при следващ случай на популяризиране на подобни материали, касаещи работата на полицейските служители, да се търси пълно и обективно отразяване на обстановката – противното води до създаване на погрешни впечатления в обществото, изкривява представата за истинската полицейска работа и силно обижда и демотивира служителите на реда при изпълняване на служебните им задължения. В своята дейност полицията се води единствено и само от обществения интерес и всякакви други твърдения са спекулативни.
Въпреки, че активния летен сезон е към края си, съдействието между полиция и всички институции и организации, ангажирани с проблема “Сигурност” продължава. Нормално е в процеса на работата да възникват несъгласия по конкретни, малки проблеми, но те се разрешават в движение по пътя към основната цел. Убедени сме и вярваме, че единствената гаранция за успех е продължаване и разширяване на партньорството.

На 23.08.т.г., след получен сигнал относно корупционно поведение на 40 годишния К.К. от Ямбол държавен служител – инспектор по приходи към ТД “НАП” – Бургас, офис Ямбол, са извършени процесуално следствени действия на територията на Бургас и Ямбол, при което е установено, че инспекторът е назначен да извърши финансов одит на бургаска фирма. По време на одита ямболията неправомерно, без да заплати, е получил като подкуп л.а. “Рено Меган”, за да приключи “благоприятно” финансовия одит. В тази връзка в Териториално звено “Борба с организираната престъпност” – Бургас е образувано досъдебно производство.
На 23.08.т.г. в дома на държавния служител, в служебния му кабинет в Ямбол и в управлявания от него автомобил са извършени обиски, като са иззети веществени доказателства. Същият е задържан за срок от 24 часа, като му е повдигнато обвинение по чл. 301 ал. 1 от НК /подкуп/. Наложена му е мярка за неотклонение – парична гаранция в размер на 500 лв. Работата по случая продължава.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване