08/24/11 17:33
(http://www.klassa.bg/)

Наемите на топофиси в София са паднали с 3,5%

Наемите на първокласните офис площи в София са спаднали с почти 3,5% в края на юни на годишна база, сочат данни на консултантската компания CB Richard Ellis. През второто тримесечие стойностите обаче са се запазили на нива от около 14 евро на кв. м за месец, което означава, че няма промяна в сравнение с периода януари-март. Като сравнение например в Букурещ равнището на наемите се е запазило без промяна и цената там е около 19,5 евро на кв. м месечно.
Най-силното понижение е отчетено в Атина (над 15%). След гръцката столица са се наредили и Дъблин (намаление от над 14%), Дубай(-12,5%), Мадрид(-7,14%), Барселона (-5%), Лисабон(-5,13%) и др. Лион и Москва са на другия полюс с увеличение от около една пета. Варшава, Хелзинки, Берлин, Осло, Стокхолм и Лондонското сити също са отбелязали ръст. За Европейския съюз индексът показва ръст от 2,4% на годишна база, докато за тримесечието почти не се е променил. Най-високите цени остават в района Уест енд на Лондон - над 1100 евро за кв. м годишно.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване