08/24/11 18:24
(http://www.klassa.bg/)

Опозицията свиква до осем месеца демократични избори

В рамките на осем месеца в Либия ще бъдат организирани демократични парламентарни и президентски избори.
Това съобщи ръководителят на Преходния национален съвет Мустафа Абдул Джалил в интервю за италианския вестник “Република”. Той заяви, че след падането на режима първата задача ще бъде създаването на справедлива конституция, която да защитава правата на всички либийци и на базата на която да бъде изградено демократично управление. За да се случи това, Муамар Кадафи и приближените му трябва да бъдат изправени пред съда, защото може да се окаже, че режимът крие още “мръсни” тайни. Джалил посочи също, че съдебният процес срещу Кадафи трябва да е в Либия, а не в Международния съд Хага и да бъде справедлив.
Най-важното според него е да не се допуска Либия да остане изолирана от останалия свят, както е било досега. Той обеща, че ще работи Либия да се превърне в отворена, модерна и свободна страна. Също така увери, че всички международни договори, които страната е подписала досега, ще бъдат спазвани.
Джалил подчерта, че бунтовниците контролират 80% от Триполи и най-добре за Полковника ще бъде да се предаде, защото честният съдебен процес му е гарантиран. Според него ерата на Кадафи е приключила не когато бунтовниците завземаха градче след градче по пътя към столицата, а когато Полковника разпореди на армията да стреля срещу собствения си народ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване