08/24/11 18:21
(http://www.klassa.bg/)

Правим съвместни военни учения с израелската армия

Правителството одобри вчера проект на споразумение между министерствата на отбраната на България и Израел за военно сътрудничество между двете страни. Документът предвижда провеждане на съвместни военни тренировки и учения между българската и израелската армия и ще бъде подписан при условията на последваща ратификация, съобщиха от правителствената информационна служба.
Израел е асоцииран член на Европейския съюз, активен участник в инициативата на НАТО за Средиземноморския диалог и е сред шестте средиземноморски партньори на ОССЕ. Страната участва и в Черноморското икономическо сътрудничество като наблюдател.
Провеждането на съвместни тренировъчни дейности на територията на всяка от страните ще доведе до повишаване на оперативната съвместимост и разширяване на сътрудничеството между въоръжените сили на България и Израел, както и до усъвършенстване на подготовката на българските подразделения за работа в международна среда, пише в проектодокумента.
Той регламентира и въпросите, свързани с околната среда, с юрисдикцията, митническите и финансовите въпроси, отговорности при инциденти, искове, задължения на страните за спазването на международни договори и др.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване