08/25/11 17:39
(http://www.klassa.bg/)

БСП регистрира Георги Търновалийски за кмет в Пловдив

БСП регистрира днес в ОИК-Пловдив Георги Търновалийски за свой кандидат за кмет на областния град, както и листа на общински съветници, съобщиха вчера от партията. В Пловдив социалистите не се явяват в коалиция, но имат подкрепата на 7 свои политически партньора, обявиха още от БСП. Документът е парафиран от следните политически формации: БСП, Движение „Социален хуманизъм“, "Нова Зора", Комунистическа партия на България, Политически клуб "Екогласност", партия "Европейска сигурност и интеграция". Към подписаното споразумение се присъедини и Политическо движение „Социалдемократи“. Споразумението предвижда водачът на листата да бъде от БСП, второто място да заеме Георги Търновалийски, а останалите кандидати за съветници да следват модела, приет от Конференцията на социалистите.
Заместник-председателят на Областния съвет на социалистите Maрия Вълканова огласи протокол за коалиционно взаимодействие и сътрудничество на партиите от Коалиция за България, който касае общите им действия за президентския и местния вот в Пловдив област. Документът включва четири точки, които предвиждат координирана кампания за президентските избори, позитивна и толерантна кампания на кандидатите и участниците по населените места, където се явяват самостоятелно, и взаимна подкрепа на балотажите за кмет.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване