08/25/11 17:30
(http://www.klassa.bg/)

Вежди Рашидов: Откриваме Музея на социалистическото изкуство

На 16, а не на 19 септември ще бъде откриването на Музея на социалистическото изкуство в София. Това обяви вчера в сутрешния блок на ТВ7 министърът на културата Вежди Рашидов. Той коментира, че се е отказал от това в името да се съдържа думата „тоталитарно“. „Това правителство ще вкара социализма в музея“, обясни още Рашидов. Той добави, че младото поколение не знае нищо за тази епоха и ще може да научи повече за нея в новия музей. Според министъра на културата, макар че много неща от тази епоха са разграбени и унищожени, историята трябва да се запазва независимо от това, дали е добра или лоша.
Вежди Рашидов коментира и ниските пенсии от по 100-200 лева на големите български творци, като обясни, че това е недопустимо и те заслужават да изживеят тези години достойно. Културният министър обясни, че не може един професор и един голям артист да получават по-малко от „един среден милиционер“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване