08/25/11 17:29
(http://www.klassa.bg/)

Владимира Янева не се е оттеглила заради натиск

Председателят на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева си е направила отвод по делото за злоупотреби в общинското дружество „Софийски имоти“ не под натиск или заради конфликт на интереси, а съобразявайки се с мотивите на Софийския апелативен съд по казуса. Това стана ясно от думите й вчера, след като показа как действа системата за случайно разпределение на делата.
Скандалът с делото „Софийски имоти“ гръмна веднага след като Янева беше избрана за шеф на СГС. Тогава се разбра, че през 2009 г. тя е трябвало да гледа едно от делата срещу бившия шеф на общинското дружество Тошко Добрев, от когото през 2002 г. като пълномощник на баща си е купила два имота на преференциални цени. След проверка на Инспектората към Висшия съдебен съвет се разбра, че Янева е забавила делото, а после го е прекратила. Преди месец тя си направи отвод. Янева коментира и образуваните срещу нея и още трима съдии дисциплинарни производства за забавени дела. Според нея трябва да се прави разграничение между натовареността на съдиите от СГС и останалите съдии.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване