08/25/11 18:22
(http://www.klassa.bg/)

Започва ремонтът на 107 км път между Силистра и Шумен

Започна обновяването и реконструирането на пътя от 107 км между Шумен и Силистра. Първа копка на проекта направиха министър-председателят Бойко Борисов и регионалният министър Росен Плевнелиев вчера. По думите на строителния министър трасето не е част от първокласната пътна мрежа, но не е ремонтирано 35 години.
Премиерът заяви, че в най-тежката финансова криза правителството намери пари, с които да се подобри качеството на шосето, защото то е важна транспортна връзка в Североизточна България.
По време на символичната първа копка министър- председателят обясни, че по цялото трасе няма нито един кмет от ПП на ГЕРБ, в отговор на обвинение, че само общинските управници от партията изпълняват проекти с европейско финансиране. Повече от 90% от големите общини са бенефициенти по Оперативна програма „Регионално развитие“, допълни министър Плевнелиев.
Предвидените средства за ремонта на пътя Силистра- Шумен са 42,38 млн. лв. без ДДС. По програма „Транзитни пътища 5“ се отпускат 65% от тях, а останалата сума се осигурява от републиканския бюджет. Проектът ще бъде реализиран от фирма „Пътинженерингстрой-Т” за 24 месеца. Фирмата поема и гаранция на шосето от 1 г.


Ремонт на Петрохан за 3 млн. лв. започва през септември

Ремонтът на прохода Петрохан ще започне през септември, съобщи Искра Фидосова, зам.-председател на ГЕРБ, цитирана от пресцентъра на партията. Рехабилитацията на Петрохан ще извърши консорциум „Алпине – ПИН”. В строителните дейности ще бъдат вложени 3 млн. лв., които се отпускат от държавния бюджет. Проектът предвижда първоначално да бъде рехабилитирана най-разрушената отсечка от 30 км на територията на област Монтана и няколко участъка от пътя за София през Петрохан, като ще съкрати разстоянието от Северозападна България до столицата с 47 км.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване