08/25/11 17:08
(http://www.klassa.bg/)

Китай обвини САЩ в намеса във вътрешните работи

Китайската държавна информационна агенция Синхуа обвини САЩ в намеса във вътрешните работи заради годишния доклад на Пентагона, в който се казва, че Пекин се стреми да подобри своя ядрен арсенал и да развива военноморската си мощ, предаде АФП.
Докладът бе представен във Вашингтон сряда и съдържа 94 страници. В коментар на агенцията се посочва, че докладът е, „както обикновено, изпълнен с грубо изкривяване на фактите” и намеса във вътрешните работи. Най-коментирани са предупрежденията на САЩ, че Китай разширява военния си натиск върху Тайван, а модернизираната му артилерия може да удари обекти в рамките на Тайванския проток. Пентагонът твърди, че Китай се фокусира върху военноморските си сили и инвестира във високотехнологични оръжия, които ще увеличат обхвата на държавата в Тихия океан и отвъд него. Това ще означава, че до 2020 г. Китай ще намали технологическата пропаст, която някога делеше страната от големите световни сили.
Въпреки острата критика Синхуа все пак признава, че през последната година отношенията между американската и китайската армия са се подобрили.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване