08/25/11 16:58
(http://www.klassa.bg/)

Шампионската лига е за богатите, но и за можещите

Пет абсолютни дебютанта попаднаха в груповата фаза на Шампионската лига. Там тимовете на „Виктория“ (Пилзен), Оцелул“ (Галати), „Манчестър Сити“, „Наполи“, „Трабзонспор“ за първи път в своята история ще мерят сили с най-големите клубове на Стария континент. Спокойно към тях може да прибавим и добрия познайник на родните „Левски“ и „Литекс“, симпатягите от БАТЕ (Борисов), и кипърския първенец „Апоел“ (Никозия), който безпроблемно се справи с „непобедимите“ за ловчанлии „Висла“ (Краков). Целият този пасианс доказва, че в Шампионската лига намират място не само свръхмогъщите „Манчестър Юнайтед“, „Барселона“, „Реал“ (Мадрид), „Челси“, „Байерн“ (Мюнхен) и „Интер“, но и добре развиващите се клубове от страни като Чехия, Словакия, Кипър, Беларус, които практикуват правилна управленска политика и се стремят да играят сносен футбол.
Лошото в случая е, че шансът там да намери място български отбор вече граничи със сферата на фантастиката. От една страна, пречка за това е все по-нищожният ни клубен коефициент, който ни изправя още на старта срещу далеч по-силни от нас тимове, но, от друга, и нивото на родния футбол, което все повече се доближава до дъното, където са единствено представителите на Албания, Лихтенщайн, Люксембург и Малта. А и със заешкото си мислене „сини“, „червени“, „оранжеви“ и „черно-бели“ са се предали още с първия съдийски сигнал на двубоя. И докато отнеслият преди две години доста шегички тим на БАТЕ (Борисов) влезе за втори път в групите на Шампионската лига, нашите представители и през този сезон сътворяват едно от най-срамните си участия в евротурнирите.
Но всъщност всичко е съвсем логично. Докато в Беларус и Кипър използват шансовете си и надграждат успеха си, ние се топим едни други и затъваме все по-дълбоко в собственото си блато.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване