08/26/11 20:42
(http://radiomilena.com/)

В Ню Йорк обявиха задължителна евакуация заради урагана „Айрийн”

Властите в град Ню Йорк обявиха задължителна евакуация на всички низинни райони по пътя на урагана „Айрийн”, съобщи кметът Майкъл Блумбърг, цитиран от „Торонто сън”.
На пресконференция той уточни, че се планира да бъдат евакуирани над 250 хиляди души, като операцията може да започне в 16 ч. местно време, след като бъдат отворени убежищата. „Досега никога не сме провеждали задължителни евакуации и ние не бихме предприемали такава стъпка, ако не смятахме, че бурята наистина има потенциала да бъда изключително сериозна”, подчерта кметът.

Президентът на САЩ Барак Обама предсрочно се завръща във Вашингтон от отпуск поради наближаващия ураган „Айрийн”, предаде РИА Новости.
Говорителят на Белия дом Джош Ернест съобщи, че президентът напуска остров Мартас Вайнярд, щата Масачузетс, още днес, ден по рано от предвиденото. Решението на Обама да се завърне във Вашингтон предсрочно е свързано с желанието му лично да контролира подготовката за урагана.
Съпругата и дъщерите на президента ще се завърнат в столицата в събота, съобщи Агенция Кросс.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване