08/28/11 17:33
(http://www.klassa.bg/)

Гафовете не помагат за имиджа на НАТО

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен увери вчера, че операцията в Либия не е взела нито една „доказана цивилна жертва“.
Изглежда, еуфорията от превземането на Триполи от либийските бунтовници завладя и шефа на алианса. Само това може да обясни защо той с такава лекота обяви мисията на НАТО за „истински успех“ без цивилни жертви. Самият командир на операцията в джамахирията, генерал-лейтенант Шарл Бушар, призна на 20 юни, че при въздушните удари над Триполи е имало цивилни жертви и дори се извини за убийството на невинни хора. Разбира се, в сравнение с твърденията на либийския режим за броя на загиналите цивилни при бомбардировките тези, за които тогава алиансът призна, са пренебрежимо малко. И все пак признанието е налице. И защо да няма цивилни жертви в Либия, при положение че при акциите на НАТО в Афганистан такива инциденти стават толкова често? Колко по-точни могат да са технологиите, използвани от алианса в джамахирията? Изглежда, политиката на НАТО след бомбардировките над Сърбия, когато открито признаваха за „страничните щети“, се е променила в посока на положителния пиар. Само че е добре това да става съгласувано, за да не изглеждат хората на най-висши постове като Расмусен неподготвени или страдащи от лоша памет. В противен случай страда имиджът на НАТО.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване