08/28/11 08:01
(http://radiomilena.com/)

Половината от 4-годишните ползват Интернет

За последните пет години времето, което децата прекарват в Интернет, е нараснало два пъти. Възрастовата граница на потребителите пада до 4-годишните. Заедно с това расте и опасността за тях, агресията и насилието в социалните мрежи.
Данните бяха представени на международна конференция, посветена на тормоза с електронни средства над деца. Организатори на форума са фондация „Мадара България“ и „Отворено общество“, информира БНР.
75% от децата в Европа и 100% в САЩ имат достъп до Интернет. Най-много време там прекарват и тийнейджърите, но 50% от 4-годишните също използват Интернет. Най-широк е достъпът вкъщи, което прави децата и най-уязвими на влияния, обяснява Стефания Димитрова, председател на фондация „Мадара“ в България, цитирана от БНР.
Димитрова посочи, че все по-голям брой деца използват Интернет като канал не само за повишаване на информираността, но и за себеизразяване. Психологическата тъкан на младите хора се оформя вече до голяма степен в мрежата.
Експерти алармират, че изградените механизми за защита вече не работят и децата трябва да бъдат учени сами да защитават себе си в Интернет. В такива случаи родителите могат да помогнат само с близост и контакт. Econ.bg

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване