08/28/11 17:05
(http://www.klassa.bg/)

Приходите от чужди туристи може да достигнат €2,7 млрд.

Очакваните приходи от чуждестранни туристи за тази година може да достигнат 2,7 млрд. евро., според данните на Националния борд по туризъм, съобщи bTV. В сравнение с постъпленията за 2010 г. това е ръст от 4,5%. Според статистиката на организацията приходите от българските туристи вероятно няма да надхвърлят 1,5 млрд. лв. Общият ръст в бранша според експертите може да достигне 14 на сто спрямо предходния период. Повече посетители има от Русия, Словакия, Чехия, Унгария и Полша. По-малък ръст има при гостите от Великобритания и Германия според данните на Националния борд по туризъм. В момента по Северното Черноморие има над 50 хиляди туристи.
Все още не са обработени данните за август, който традиционно е най-интензивен, но очакванията на бранша са за по-голям брой посетители и през този месец. Според Националния борд по туризъм това се дължи на голямата активност на хотелиерите през пролетта при предложенията за ранните записвания. От организацията отчитат и повишаване на качеството на предлаганата туристическа услуга.
Браншът очаква и септември да бъде силен заради големите намаления, които хотелиерите предлагат в края на сезона.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване