08/28/11 17:49
(http://www.klassa.bg/)

СДС и ДСБ ще се явят заедно на местните избори в столицата

СДС и ДСБ ще се явят заедно на местните избори в София – с общи листи за общински съветници и с общ кандидат за кмет. Това реши вчера Градският съвет на СДС. Според неговия председател Борислав Бориславов решението е взето с убедително мнозинство – 49 гласа "за", 5 "против" и 2 гласа "въздържал се".
Сини и тъмносини спориха до последно за подредбата на листата за общински съветници, като се разбраха едва в събота, ден преди крайния срок за регистрация на коалиции за местния вот. Съжалявам, че преговорите минаха трудно, дано от ДСБ са си взели поука, коментира лидерът на СДС Мартин Димитров.
Компромисът, който СДС прави, е, че отстъпва на ДСБ четвъртото и петнадесетото място в листата. Така съотношението става 11 на 9 в полза на ДСБ, разясни Борислав Бориславов. Той отбеляза, че от ДСБ също са отстъпили от първоначалните си претенции.
„Не си струва заради пазарлъка за един-двама кандидати за общински съветници да се разочароват 22-те хиляди избиратели, които се явиха на предварителните избори в София. Важно е да се постигне по-голямата цел - десницата да е обединена, защото тя е истинската алтернатива на сегашното управление", коментира Бориславов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване