08/28/11 17:48
(http://www.klassa.bg/)

Синята коалиция във Варна с жалба в ЦИК заради формация със същото име

Синята коалиция във Варна е подала жалби до ОИК и ЦИК срещу регистрацията за участие в местните избори в морската столица на формация с почти същото име. Това съобщи вчера председателят на общинското ръководство на ДСБ проф. Димитър Камбуров.
Избирателната комисия във Варна е регистрирала в четвъртък за участие в местния вот в града коалиция „Синя коалиция-Варна“ (ПП "Обединени земеделци" и ПП "Политическо движение "Евророма").
Според ръководствата на СДС и ДСБ в морския град това е „опит за измама“ и се нарушават правата на гражданите да знаят за кого гласуват. ДСБ-Варна и СДС-Варна изразиха мнение, че „се прави опит за разпиляване на опозиционния вот“.
Синята коалиция ще атакува решението и във Върховния административен съд, ако ЦИК не се съобрази с жалбата им и остави регистрацията в сила.
Зам.-председателят на "Обединени земеделци" във Варна Христо Вълканов пък посочи, че областният координатор на партията Иван Янев е подписал „на своя глава“ споразумението за "Синя коалиция-Варна".
От ОИК-Варна коментираха пред БТА, че партия "Обединени земеделци" има желание да се оттегли от коалицията, но към момента не са оформили документите си правилно.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване