08/28/11 07:03
(http://radiomilena.com/)

Ураганът Айрин връхлетя Ню Йорк; взима жертви

Нюйоркчани опразниха улиците по съвет на кмета си; появила се и заплаха от торнадо. В няколко квартали вали и проливен дъжда, обмисля се спиране на тока. Българи в САЩ са ужасени.

Ураганът Айрин започна да навлиза в мегаполиса Ню Йорк късно снощи местно време, а по пътя си отне живота на най-малко пет души в Северна Каролина и Вирджиния и остави без електричество близо милион потребители, предаде ДПА. Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг призова гражданите да стоят на закрито, предаде Ройтерс.
Нюйоркчани опразниха улиците и потърсиха укритие от стихията. Досега през града са преминавали само пет урагана със скорост на ветровете до 120 км/час. Сега се очаква скоростта на вятъра да бъде по-голяма.
Ройтерс интервюира две български студентки, пребиваващи в убежище на Червения кръст в съседния щат Ню Джърси. „Дойдохме в убежището, защото искахме да дойдем“, казва 22-годишната Емилия Илиева от Пловдив, която от месец май работи на крайбрежната ивица в района на Сийсайд хейтс. „Същото е и с мен. Нямаше къде да остана, така че дойдох тук“, допълва нейната 24-годишна съгражданка Стоянка Симеонова.
В пет квартала на града вали проливен дъжд, а федералната метеорологична служба обяви и заплаха от торнадо. Електрическата компания която обслужва Долен Манхатън, обмисля дали да не прекъсне превантивно електрозахранването във финансовия район, където е Уолстрийт.Frognews.bg

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване