08/29/11 16:36
(http://www.klassa.bg/)

Без футболисти на "Левски" за двубоите с Англия и Швейцария

Старши треньорът на националния отбор на България по футбол Лотар Матеус редуцира групата си от 30 състезатели за предстоящите европейски квалификации с Англия и Швейцария, съответно на 2 и 6 септември. От първоначалния списък на немския специалист отпаднаха 9 футболисти и останаха 21. Изненадващо в групата остават абсолютните дебютанти Георги Божилов от тима на „Черно море“ и Цветомир Цонков от състава на „Черноморец“ (Бургас). Сред липсващите имена пък прави впечатление това на Владимир Гаджев от „Левски“, който в момента е един от най-добрите за своя отбор.
Представителите от родното първенство за двубоите с Англия и Швейцария са сведени до минимум. Сред избраниците на Лотар Матеус попадат футболистите на ЦСКА Спас Делев, Иван Бандаловски и Костадин Стоянов, състезателите на „Литекс“ Николай Бодуров и Петър Занев, както и дебютантите Цветомир Цонков от „Черноморец“ (Бургас) и Георги Божилов от „Черно море“. Всички останали са легионери. В тима се завръщат Мартин Петров и Стилиян Петров, които получиха почивка в контролата с Беларус, както и титулярният вратар Николай Михайлов, който беше контузен.
Междувременно вчера президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и селекционерът на представителния ни тим Лотар Матеус проведоха работна среща за уточняване на детайлите по новия договор на треньора. Родната централа вече предложи на Матеус да води националите и в световните квалификации. Решението на немския специалист обаче все още не е ясно.
Четири дни преди двубоя между отборите на България и Англия и селекционерът на островитяните Фабио Капело също обяви групата си от 25 футболисти за срещата. Младите таланти на „Манчестър Юнайтед“ Крис Смолинг, Том Клевърли и Фил Джоунс, които участваха на световното за младежи през лятото, са повикани в състава заедно със съотборниците си Ашли Йънг и Уейн Рууни. От градския съперник „Сити“ в тима личат имената на Джулиън Лескът, Мика Рикардс, Гарет Бари, Адъм Джонсън и Джеймс Милнър. От „Челси“ в състава има трима – Джон Тери, Франк Лампард и Ашли Коул, а „Ливърпул“ има двама представители – Стюърт Даунинг и Анди Керъл.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване