08/29/11 16:32
(http://www.klassa.bg/)

Израел не може да спре резолюцията на ООН за Палестина

Израел няма никакви шансове да обедини през септември голям брой държави срещу евентуална резолюция на Общото събрание на ООН за признаване на палестинска държава, предаде агенция Еуропа прес.
Това е съобщил израелският постоянен представител в ООН Рон Прозор на външното министерство на Израел. Прозор не заяви това директно, но ясно намекна, че страната ще претърпи сериозно дипломатическо поражение в ООН.
Според него Израел може да се надява най-много на подкрепа от група държави, които ще се въздържат или ще отсъстват от гласуването, а едва няколко страни ще гласуват против палестинската инициатива. Дипломати пък твърдят, че премиерът Бенямин Нетаняху обмисля възможността да не участва в сесията на Общото събрание. Страната ще представя най-вероятно президентът Шимон Перес.
Междувременно най-малко седем души пострадаха в Тел Авив, след като палестинец с откраднато такси се вряза в група гранични полицаи, а след това ги нападна с нож. Освен граничарите палестинецът нападнал и минувачи. Четирима души от пострадалите са получили прободни рани.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване