08/30/11 17:35
(http://www.klassa.bg/)

11 десни партии подкрепят Румен Христов за президент

11 партии от дясното пространство са заявили до този момент подкрепата си за кандидатурата на Румен Христов за президент. Това съобщи вчера председателят на предизборния щаб на СДС Борис Марков. Според него е налице „безпрецедентно обединение“ на десните партии в България.
Освен членовете на Синята коалиция – СДС, ДСБ, Обединени земеделци, Радикалдемократическата партия, БСДП, подкрепата си за Румен Христов са дали и партиите от Общността на демократичните сили – БДС "Радикали", политическа партия "Гергьовден", Съюз на свободните демократи (ССД) и Демократическата партия, както и БНД и БДФ. Очаква се през следващата седмица ВМРО-НИЕ и "Новото време" също да подкрепят Румен Христов. Така се очаква общо тринайсет партии да имат единна кандидатура за десен президент на България.
„Колегите от ДСБ са ангажирани повече с кампанията за кмет на София. В София десните имат една кандидатура и тя е Прошко Прошков и той ще отиде на балотаж. Ние сме категорично зад кандидатурата на Прошков и ще положим всички усилия той да е следващият кмет на София“, каза още Марков.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване