08/30/11 17:42
(http://www.klassa.bg/)

Лотар Матеус: Можем да бием в петък и да се класираме на Евро 2012

Селекционерът на националния отбор на България Лотар Матеус изрази увереност, че „трикольорите“ могат да изненадат Англия, а след това и да се класират поне за баражите за Евро 2012. Двубоят на стадион „Васил Левски“ е този петък от 21,15 часа и ще бъде предавана пряко по БНТ. Немският специалист призна по време на вчерашната пресконференция на тренировъчната база в Правец, че се надява на пълни трибуни. “Не се страхувам от мача с Англия. Мисля, че играчите са мотивирани по абсолютно различен начин, отколкото за мача с Беларус. Във футбола всичко е възможно. Ако можем да спечелим срещу Англия, мисля, че имаме добър шанс да се класираме за бараж. След това футболистите ще получат това, което им липсва – самочувствие, важен момент в психологически план. Затова смятам този мач за ключов. Сигурен съм, че феновете ще ни помогнат като 12-и играч на този отбор. Това според мен е мачът на годината за българския футбол. Англия има страхотни футболисти на топниво в световен мащаб и затова Англия е на 4-то място в ранглистата на ФИФА. Те обаче са под напрежение, трябва да се класират на всяка цена, чакат ги гостувания срещу нас и Черна гора в Подгорица. Трябва да ги спечелят, за да вземат първото място в групата“, заяви Матеус. Националният ни отбор се нуждае от задължителна победа, за да запази шансовете си. България е на 4-то място с 5 точки и само победи срещу Англия на 2 септември и Швейцария на 6 септември могат да класират отбора за европейското.
Той разкри четирима от сигурните титуляри – Николай Михайлов, капитана Стилиян Петров, Мартин Петров и Благой Георгиев, ако, разбира се, те са добре здравословно.
Селекционерът заяви, че скандалът с част от футболистите му след контролата в Минск вече е зад гърба на отбора, и допълни, че играчите в момента са със съвсем различна мотивация. „Ако нищо не се случи в следващите три дни, Михайлов ще е вратар, Стилиян капитан, ако всичко е наред с Мартин, и той ще е титуляр. И други ще започнат титуляри, защото трябва да започнем с 11. Георгиев ще е титуляр. Утре може да ви дам още 3-ма титуляри. И в четвъртък имам пресконференция, тогава ще ви дам 2-ма. А останалите ще ги запазя за себе си“, разкри германският спец.
Селекционерът на националния отбор Лотар Матеус заяви, че няма да допусне за втори път футболистите да си позволят да не спазват наложения от него режим по време на лагерите. Немецът заяви, че който повтори грешката, повече няма да играе в националния тим, докато той е треньор. Той разкритикува и някои от футболистите си по време на тренировката на отбора. Германецът се хвана за главата как така е възможно професионални играчи да не знаят как да се позиционират и да отиграят елементарни ситуации. Наложи се той да обяснява лично как трябва да се пробива по крилото и след това да се центрира. "Вас на какво ви учат в клубовете?", разгневи се Матеус.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване