08/30/11 17:32
(http://www.klassa.bg/)

Синдикатите протестират срещу приватизацията на "Булгартабак"

В петък нашите членове ще застанат пред сградата на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и ще протестират срещу опорочената процедура за продажбата на „Булгартабак“, съобщи пред „Класа“ председателят на Националния синдикат „Тютюнева промишленост” към КТ „Подкрепа” Юлий Манойлов. По думите му решение за протеста било взето вчера. Самата приватизационна процедура по думите му била опорочена, защото е направена така, че не допуска стратегически инвеститори, и ето резултата – оферта подаде само една неизвестна фирма. Нали конкурсът предполага състезание, къде е то, риторично попита Манойлов.
Руското издание „Ведомости“ пък съобщи, че 100% от „БТ инвест“ са собственост на кипърската фирма „Ви Ти Би кепитъл“, дъщерно дружество на държавната руска външнотърговска банка. Според неназован банкер, "проявил интерес към покупката на "Булгартабак", Ви Ти Би била "доведена в тази сделка от новия шеф на лондонския офис на "Ви Ти Би кепитъл" Атанас Бостанджиев, българин по произход. Според изданието банката не участва пряко в приватизацията на холдинга, а изпълнява задача на свой клиент. Очакванията са, че ако се стигне до сделка, ще има препродажба, но не на холдинга, а на новия му собственик - „БТ инвест“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване