08/31/11 14:14
(http://radiomilena.com/)

От 01-ви до 20-ти септември кандидатите за кметове и общински съветници се регистрират в ОИК

Във връзка с предстоящата регистрация на кандидати и кандидатски листи за участие в местните избори за общински съветници и кметове на 23 октомври 2011 г.

От 01.09.2011 г.(ЧЕТВЪРТЪК),  всеки ден от 09.00 до 17.00 ч.,

Кандидатите за общински съветници и кметове, предложени от партии, коалиции от партии и местни коалиции, могат да бъдат регистрирани в ОИК в срок до 20 септември 2011 г. включително (не по-късно от 32 дни преди изборния ден).

Кандидатите за общински съветници и кметове, предложени от инициативни комитети, могат да бъдат регистрирани в ОИК в срок до 20 септември 2011 г. включително (не по-късно от 32 дни преди изборния ден)

На 20.09.2011 г., когато изтича срокът за регистрация, ОИК ще работи с удължено работно време до 19.00 ч.  След този час регистрации няма да се извършват.

1. Кандидатите за общински съветници и кметове, предложени от партия, коалиция от партии или местна коалиция представят пред ОИК:

- писмено предложение от централното ръководство на съответната партия, компетентно съгласно устава, или ръководството на съответната коалиция от партии или местна коалиция, компетентно съгласно решението за образуване на коалицията, с имената, единния граждански номер и постоянния адрес (настоящ адрес или адрес на пребиваване) на кандидата за общински съветник (Приложение № 42 от изборните книжа) или на кандидатите за кметове (Приложение № 43 от изборните книжа). Предложението се подписва от представляващия/те партията или представляващия/те коалицията лице/а или от изрично упълномощени от тях лица. Към предложението се прилагат само следните документи:
а) решението на партията или коалицията от партии, взето от компетентния съгласно устава на партията или решението за образуване на коалицията от партии орган, за издигането и подреждането на кандидатите в кандидатската листа за общински съветници и за издигането на кандидатите за кметове;
б) заявление от всеки кандидат, че е съгласен да бъде регистриран от посочилата го партия, коалиция от партии или местна коалиция (съответно Приложение №48 или Приложение №49 от изборните книжа);
в) декларация по образец от кандидата за общински съветник или кандидат за кмет, че отговаря на условията по чл.4, ал.5 или 6 от ИК (съответно Приложение №52 и Приложение №53 от изборните книжа);
г) декларация по образец от кандидата за общински съветник или кмет, че отговаря на условията по чл.122, ал.1, 2, 3 и 4 от ИК (съответно Приложение №55 и Приложение №56 от изборните книжа);
д) кандидатът за общински съветник – гражданин на друга държава – членка на Европейския съюз, който не е български гражданин, представя и декларация по образец, в която декларира обстоятелствата по чл. 126, ал. 1, т. 5 от ИК (Приложение № 54 от изборните книжа);
е) кандидатът по предходната буква „д“ представя удостоверение от компетентните органи на държавата членка, на която е гражданин, че не е лишен от правото да бъде избиран и че на тези органи не им е известно да съществува такова лишаване от права. В случай, че кандидатът не може да представи удостоверението, в декларацията по буква „д“ декларира, че не е лишен от правото да бъде избиран в държавата членка, на която е гражданин;
ж) пълномощно на лицата, упълномощени да представляват партията или коалицията пред ОИК, в случаите, когато документите се подават от упълномощени лица.

ВАЖНО: Пълномощното следва да бъде изрично и да е указан конкретно обемът на представителна власт, особено относно това кой има право да подрежда листите с общински съветници.

2. Кандидатите за общински съветници и кметове, предложени от инициативен комитет, представят пред ОИК:

- писмено предложение от инициативния комитет с имената, единния граждански номер и постоянния адрес (настоящ адрес или адрес на пребиваване) на кандидата за общински съветник (Приложение № 44 от изборните книжа) или на кандидатите за кметове (Приложение № 45 от изборните книжа). Предложението се подписва от представляващото инициативния комитет лице. Към предложението от името на инициативния комитет се прилагат документите по т. 1, букви „б“, „в“, „г“, „д“ и „е“, както и подписка на подкрепящите го избиратели(съответноПриложение № 46 и Приложение № 47 от изборните книжа). Всеки избирател може да участва само в една подписка за съответния вид избор.

Председател ОИК:

Фани Семерджиева

Секретар ОИК:

Татяна Янева

ЗА ИНФОРМАЦИЯ: тел. 2-22-78 / ОИК /

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване