08/31/11 16:46
(http://www.klassa.bg/)

Появиха се първи признаци на разцепление сред бунтовниците

Либийските бунтовници от западния планински град Зинтан контролират летището в Триполи, бунтовниците от Мисурата охраняват централната банка, пристанището и офиса на премиера, като прекръстиха с графити мястото, на което се намира той, на "Площад Мисурата", съобщи "Ню Йорк таймс".
Берберите от планинското градче Яфран поеха централния площад в Триполи, където са изписали с графити "Революционерите от Яфран". Седмица след като бунтовниците влязоха в крепостта на Муамар Кадафи, по-голямата част от територията остава разделена на райони, контролирани от полунезависими отряди, представляващи различните географски области в страната. И спрейовете, които те използват, за да маркират териториите си, говорят за нарастващата криза на лидерството в либийската столица. Увеличава се съперничеството сред различните отряди относно решението кой заслужава славата за освобождаването на града и какво влияние тази слава може да донесе. А опитите да се определи военен лидер, който да обедини бунтовническите отряди, разкриха разцеплението в ръководствата не само на бунтовническите групи, но и между поддръжниците на светската държава и ислямистите, коментира вестникът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване