08/31/11 19:07
(http://www.klassa.bg/)

Триумф на БГ сериали и музикални формати наесен

Конкуренцията между националните телевизии направи печеливши зрителите у нас. Със сигурност от септември славата на турските сериали залязва и влизаме във възхода на родното филмово тв производство и музикалните тв формати.
На старта на есенния тв сезон вече е ясно, че той ще бъде изключително богат и разнообразен, след месеци на дублирани програмни схеми и копиране на формати и предавания.

bTV остава в позицията си на лидер на пазара – и по рейтинг, и по идеи.


От есента тръгват продълженията на „Стъклен дом“ и „Столичани в повече“. Засега от медийната група грижливо пазят в тайна точните премиерни дати.
Лора Крумова се завръща в ефир след лятната ваканция от 10 септември с още два часа в новия съботен блок. И съвсем логично – успехът на предаването „Тази неделя“ е лидер по гледаемост в часовия си слот. Зрителите ще бъдат с Лора от 9 до 11часа във формат „Тази събота“ и по същото време в „Тази неделя“. Екипът на Крумова е подготвил множество нови рубрики, истории, ексклузивни събеседници и включвания на живо от всички точки на страната. Лора остава вярна на себе си да търси непознати и непопулярни лица, които не са преекспонирани в родния ефир, за да срещне вярната си публика с тях и да разкаже постиженията и житейските им истории.
Заради новото предаване на Лора „Модерно“ ще се излъчва в събота от 11 ч, а „Търси се...“ в неделя от 11 ч. Съботното издание на „Кухнята на Звездев“ ще започва в 8.30 ч вместо в 9.30 ч.
От 11 септември тръгва новият сезон на „Нека говорят с Росен Петров“, а „Комиците“ и „Шоуто на Слави“ се завръщат на 9 септември. „Пълна лудница“ е избрала да стартира на светлата дата 6 септември. На следващия ден - 7 септември, започва новият сезон на „Код: Криминално“ по bTV Action, а на 10-и - „Хрътките“.
В есенната програмна схема на медията е заложен и новият проект - сутрешното магазинно шоу „Преди обед“, което ще замести „Денят е прекрасен“ и ще се излъчва от 10:00 часа всеки делничен ден.
Сериалът „Седем часа разлика“ със сигурност ще прикове зрителите пред екрана, като по неофициална информация той може би ще бъде заложен за неделния праймтайм между 20 и 22 ч.
Сред проектите, които все още се обмислят, е и намерението bTV да атакува и с още нови заглавия. Според източници на „Класа“ това биха могли да бъдат риалити шоуто с работно заглавие „Перфектна булка“ и евентуално комедиен сериал, който планира да продуцира Слави Трифонов, като запитването ни за потвърждение на тази информация към екипа на Слави остана без коментар.
Документалното риалити за обичайните житейски проблеми и събития, които изживява всеки човек през своето израстване - „Такъв е животът“, продуцирано от „Супернова медия“, ще се завърне на екран в началото на годината.
Ключови за праймтайма на bTV тази есен са „Сезонът на българските сериали 2“ и „Листопад“.

„Гласът на България“ – бомбата на тв сезона

bTV категорично затвърди позицията си „Винаги първи и на върха“ с пускането на новия формат за страната, пожънал огромен успех в Европа и САЩ „Гласът на България“. Успехът е категоричен и за продуцента Слави Трифонов и неговата „Седем осми“ и персонално за Евгени Димитров-Маестрото и заради доверието на световноизвестния продуцент Джон де Мол и лицензоносителя Talpa Media България да е сред пилотните четири държави, в които първо се завърта форматът, след постигнатия успех в Холандия през 2010-2011 г., фурора в САЩ и NBC и преди старта в 8 нови държави. Зрителите високо оцениха със силни емоции и висок праг на гледаемостта иновативното програмно решение на bTV Media Group праймтаймов формат да стартира през лятото, което формира нова тенденция в телевизионното програмиране у нас.
bTV направи и крос медийно развитие на проекта, като го проектира в интернет, като сайтът на „Гласът на България“ увеличи трикратно посещаемостта си по време на първия концерт на живо . Над 70 000 уникални посетители са разгледали близо 700 000 страници. Шоуто е единственото до момента, което залага на онлайн аудиторията и има ключова роля в избирането на победителите.

„Нова“ отвръща на удара

Нова телевизия също тръгва с големи амбиции и силни заявки, като съвсем в началото заложи на новото музикално шоу X Factor, което тръгва от 12 септември. След като преминаха през тренировъчните лагери – най-трудния етап в шоуто X Factor, участниците се класираха за финалния етап преди концертите на живо – школите на съдиите. В тях всеки от менторите - Мага, Мария Илиева, Поли Генова и Васко Василев, се изправя пред най-тежкия момент за тях. Школите на съдиите отсяха кандидатите до 1 процент от всички, явили се на предварителните кастинги. Вече стана ясно, че Мага избра своите трима финалисти. Форматът X Factor ще се излъчва от есента в понеделник, вторник и сряда.

„Изгубени в България“ е новото документално риалити

То ще се завърти от 29 септември от 21 часа. Във всяка от отделните 11 серии ще бъдат показани преживяванията и животът на четирима американци, които ще трябва да живеят като чужденци в България. „Нова“ поверява тази нова, иновативна и различна оригинална продукция на „Телеман“, които правят едни от най-успешните предавания на медията. Във всеки епизод участниците Кори Олсън, Анна О Нийл, Кей Ханакан, Джен Тинг Хонг посещават различни красиви места в България и се запознават с културната особеност, обичаи и традиция на населените места. Четиримата, които говорят вече впечатляващо добре български, ще се сблъскат с много ситуации, които за тях ще са препятствие, но за обикновените българи е ежедневие.
„Етажна собственост“ е премиерният сериал, продуциран от медията. Панелната комедия, реализирана от Hidalgo production, ще бъде с елементи на битов реализъм.
Лицата на „Нова“ – Ники Кънчев и тандема Иван и Андрей, ще видим в съвсем ново амплоа. През работните дни от седмицата Мистър „Стани богат“ ще може да бъде наеман от всеки, който е изправен пред важен за него проблем, а водещият ще използва целия си потенциал, за да го разреши. Дуото Иван и Андрей ще се изправи срещу всички, които ще дръзнат да излязат срещу тях в забавна и невиждана досега битка.
Венета Райкова се завръща към горещия светски живот, след като отгледа сина си Патрик, който вече е на три годинки. Телевизионният таблоид ще бъде навсякъде, като ще отразява активно всичко значимо от нощния живот на шоубизнеса и звездите в столицата.

БНТ 1 представя "Английският съсед" на Аполония

Премиерната продукция на БНТ1 в началото на новия телевизионен сезон ще бъде екранизацията „Английският съсед” по книгата на Михаил Вешим. Зрителите на БНТ1 ще могат да видят четирите серии всеки петък, през септември.
Днес от 21:30 ч,. в Дома на флота, в Созопол, БНТ представя предпремиерно първия епизод на комедията за българския характер, продуцирана от Пенко Русев.В ролята на англичанина Джон влиза звездата на британското кино Лесли Грантам, който ще си партнира с родни звезди сред които - Ирен Кривошиева, Татяна Лолова, Николай Урумов, Кръстю Лафазанов. Режисьор е Дочо Боджаков, а оператор Иван Варимезов
По отношение на информацията за новата есенна схема на обществената телевизия вече е ясно, че Иво Стайков започна снимките на новия български филм „Пъзел“, на който обществената медия е копродуцент. Младият сценарист и режисьор си е поставил за цел да проследи една 20-годишна любов, като сюжетът ще има драматичен сюжет, което е рядкост за съвременното ни кино. В главните роли ще видим Асен Блатечки, модела Станимира Колева, за която това е и дебют, и Атанас Сребрев. „Идеята е, че всички сме като парченца от пъзела.“
БНТ копродуцира и „Цинкограф“ по едноименния роман на Владислав Тодоров, който започна снимките още на 9 август в София и продължава на най-известното голф игрище в Балчик. Снимачна площадка ще бъде и Студио 9 на националната телевизия. В главната роля ще видим Руши Виденлиев, а жанрово лентата се определя като черна комедия с елементи на политически и психологически психотрилър. Режисьор е операторът Емил Христов, а оператор Крум Родригес.
 Филмът  е копродукция на БНТ, „Ню Бояна филм“ и „Перипете“ и е подкрепен от Националния филмов център.

ТВ7 обяви, че стартира с публицистика


Още в 8:00 ч тази събота, 3 септември 2011 г., в TV7 се завръща като самостоятелно новинарско-коментарното предаване „Уикенд с Миа Сантова”, което ще се излъчва всяка събота и неделя в две издания – сутрин от 08:00 до 09:00 ч и на обяд от 11:45 до 12:30 ч. Като самостоятелни се обособяват и всички останали публицистични предавания от съботно-неделния блок на телевизията.
Веднага след първия блок на Миа Сантова се завръща директно от Маями „Факторът Кошлуков”, който заедно с Диана Алексиева излиза на екран всяка събота от 09:00 до 11:45 ч.
Лицата на публицистиката на TV7 ще гостуват в „БОДИЛНИК” в седмицата преди старта на предаванията си, където ще представят нови теми и идеи.
От 5 септември 2011 г. сутрешното шоу на TV7 отново ще боде мисълта на зрителите с актуалните теми от деня и коментарите по тях в пълен състав. „БОДИЛНИК” се завръща в обичайния си час от 6:45 до 9:00 с Николай Бареков, Ива Стоянова и Жана Танева.
Изненадата в новата програма на TV7 е новият начален час на публицистичното токшоу с водещ Стойчо Керев „Пряка демокрация”. От понеделник, 5 септември 2011 г., предаването ще се излъчва в делничните дни от 19:45 до 20:45 ч.

„България он еър“ в ефир от 5 септември

Новата бизнес телевизия стартира с промота на предаванията, кашове и опаковка на телевизията, плюс поздрави от личности от света на бизнеса и икономиката за старта на медията, а реалният старт на програмата ще бъде на 9 септември в 6.40 ч с йога. Основата на цялата програма се гради на новините в 7, 8, 9, 10, 12 ч – едночасова емисия, 17, 18, 19.30 - централна емисия, която е в рамките на всекидневното 90-минутно предаване „Денят“, с водещи Веселин Дремджиев и Ивайло Лаков. Последните новини са в 22 30 ч. Централните и късните новини ще представят Радинела Бусерска и Милена Милотинова на ротационен принцип. Дневните са поверени на Петя Стефанова, Виктория Ангелова и Йоанна Николова.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване